Bootcenter på Höjdmeter

Full tillpassning ingår alltid vid köp av pjäxor hos oss.

Köp dina pjäxor i en lokal skidbutik istället för att beställa dom på nätet. Du kommer spara både tid och pengar och du får en mycket bättre skidupplevelse om du får hjälp med att anpassa pjäxorna efter din fot. Alla fötter är olika och i många fall så måste pjäxan anpassas för att ge en optimal komfort. Vi har därför i år valt att sluta sälja pjäxor på vår hemsida. Vi tycker alla som åker förtjänar bättre passform och mer hjälp att hitta rätt modell på pjäxan. Så gör dig själv en tjänst och gå in till en bra skidbutik och köp pjäxorna där.  


Vad ger bootfitting eller en formgjuten sula?

Vi har en grundfilosofi och det är att ge dig den bästa möjliga upplevelsen i backen eller toppturen. Att ha ont, frysa eller få kramp i fötterna är inget en skidåkare ska behöva stå ut med. Vi kan hjälpa till att lösa många av problemen med pjäxor och se till att dina nya eller gamla pjäxor passar dig bättre. Pjäxor är gjorda för att passa alla men det gör dom givetvis inte. Alla som åker skidor får en bättre komfort med ett par formgjutna sulor. I alla pjäxmärken och modeller idag finns det ingen som ger bra stöd under foten. Detta måste avhjälpas med en formgjuten sula.

Vi börjar alltid med att kika på dina fötter och dina pjäxor som du antingen har eller funderar att köpa. Vi ger dig en rekommendation efter det och det varierar från fot till fot och pjäxa till pjäxa. ALLA FÖTTER ÄR UNIKA.

Ett vanligt problem är att många åker i fel storlek, fel modell eller utan stöd under foten i pjäxorna. Detta kan innebära att man har sämre prestanda, ont i fötterna, kramp eller att man fryser.

Hur är längden på pjäxan?

Går tårna emot kanten framtill när man står upprätt i dom? Gör dom inte det kan det vara ett tecken på att dom är för stora. När du hänger fram lite i dina pjäxor ska foten dras bakåt i pjäxan och trycket från framkanten släpps. Har du fortfarande mycket tryck mot tårna kan detta vara ett tecken på att dina pjäxor är för korta.

Klämmer pjäxan åt på sidorna?

Kanske för trång och behöver breddas. Att den är för smal kan ofta avhjälpas med en sula. En formgjuten sula ger stöd åt foten och minskar tryck från kanterna av pjäxan. Räcker inte en sula så trycker vi eller fräser pjäxorna så foten sitter fast men inte klämmer.

Blir du trött i foten?

Du kanske behöver mer stöd eller en annan vinkel på dina pjäxor. Vi ger dig råd och tips hur vi kan lösa detta.

 

När man köper pjäxor hos oss ingår alltid all bootfitting så det enda man köper till en formgjuten sula. Den kostar 950kr och då ingår allt extra material och även justeringar i framtiden. Har du köpt dina pjäxor någon annanstans så kostar bootfitting i ett år 999kr och då kan man komma hur ofta man vill och det kostar inget extra. Vill du boka en tid och komma för personlig rådgivning då tex utanför öppettider, maila oss på info@hojdmeter.se så bokar vi en tid till dig.

Lemmelkaffe ingår alltid vid bootfitting :)

 

Det vi kan göra idag är att formgjuta sulor, fräsa skal, trycka/lästa skal på pjäxor, forma och baka innerskor, formspruta innerskor och gjuta hela skal med Fischer Vacuum.


Prislista för bootfitting och verkstadBygga på innerskon från 100:-
Vi bygger hälgrepp, ökar plöstryck eller fyller ut hålrum som glappar. Priset sätts efter mängden material som går åt.

Formgjutna sulor 999:-
Den bästa investeringen du kan göra för komforten och prestandan i dina pjäxor. Vi anpassar sulan efter din fot och jobbar och stabiliserar den till den är som den ska. Köper du till värmeelement installerar vi självklart dessa.

Intuition innerskor 2000:-
Varmaste och bekvämaste innerskorna på marknaden. Efter värmning av dessa innerskor så blir passformen superbra och Intuitioninnerskor håller också formen bättre än många andra märken.

Formsprutade innerskor 3749:-
Maximal passform och prestanda. Foten sitter där den ska och en formgjuten sula måste alltid göras i första hand. Därefter börjar vi med en tom innersko som fylls med ett skum som fyller ut de hålrum som finns i pjäxorna.

Tryckning/fräsning av pjäxskal 300:-/punkt
Fotknölar som gör ont eller för trångt vid tålederna? Vi fixar det utrymmet som fötterna kräver. Prata med oss för en analys av skal och fötter.

Värmning av innerskor 800:-/paret
Vi värmer dina pjäxans innerskor med tåhättor eller paddning för att ge utrymme där det behövs. Ingår alltid gratis vid köp av pjäxor på Höjdmeter.se.

Vallning 200:-
Vi lägger på det där som gör att du glider framåt, eller bakåt.

Laga belag från 200:-
Upp till hål som är 2*1 cm. För större hål, prata med oss. Vi rekommenderar alltid en Skidfix efteråt så blir skidorna som nya.

Montera bindning 1200:-
Ingår alltid vid köp av skidor och bindningar hos oss. Gäller det någon mer udda bindning så prata med oss först.

Ommontera bindning 1200:-
Vi monterar av din gamla, pluggar hålen och monterar dit den nya bindningen.

Skära stighudar 250:-/paret

Korta stavar 150:-/paret
Tillpassning ingår vid köp av pjäxor hos oss. Däremot tar vi betalt för sulor och innerskor om vi anser att du behöver det för att åtgärda eventuella problem. Prata med oss om vad du har för problem och om du undrar vad som ingår i priset vid köp av utrustning hos oss. Vi gillar utmaningar med prylfix och har även reservdelar liggandes i källaren. Kaffe bjuder vi gärna på medan vi analyserar dina behov.Vi är en av 3 butiker i Sverige som erbjuder komplett service på Mammut. Höjdmeter är enda butik norr om Stockholm som har fullservice på Mammut.


Mjukvara uppgradering 399:-/version

Vi uppdaterar din Barryvox tranciever till senaste version. Vi kan också kontrollera vilken version du har och om den behöver uppgraderas.

Tranciever Service 699:-/version
Vi kollar igenom din tranciever så all hårdvara fungerar som den ska.

Produkten finns nu bland dina favoriter
Produkten är tillagd för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sida. Det är bra va! Vill du inte det så avvaktivera cookies i din webbläsare