VI VILL GE DIG BÄSTA MÖJLIGA UPPLEVELSE PÅ FJÄLLET!

 Vi som driver butiken heter Johan och Marcus. Vi har arbetat med alpint och topptur i många år och har stor erfarenhet av allt som rör skidåkning. Vår butik ligger i Kiruna och vi inriktar oss vintertid på topptur och friåkningsprodukter. Sommar och höst säljer vi det mesta inom trailrunning och har även ett bra sortiment på outdoor.

Vår story:
Sagan om två gossar som hade förirrat sig norrut i landet. De båda gossarna kände icke varandra sedan innan men tillfälligheter i livet hade gjort att de båda gossarna skidade norrut då de jagade varsin prinsessa från den norrländska prärien. De båda gossarnas skidspår korsades och vid deras första möte insåg de att om de tänkte var för sig så blev inte mycket rätt men tillsammans visste de alltid bäst. Efter långa samtal om hur klämmande pjäxor kunde tryckas och en butik skulle skötas insåg de att den kunskap de tillsammans bar på kunde leda till nya höjder.

En dag gick de tillsammans till drakarna på det stora utlåningsinstitutet. De båda gossarna var en aning rädda för drakarna på institutet då det hade hört att drakarna satte eld på det ena förslaget efter det andra i sin stora bastukamin. Då gossarna till slut fick komma till tals visade det sig att drakarna inte alls var särskilt farliga. Trots att bastukaminen stod kall i drakarnas grotta lovade drakarna att gossarna skulle få de antal guldmynt de behövde för att fortsätta sina planer. Gossarna gick lyckliga ut och ifrån institutet och sprang raka vägen med guldmynten till den vänliga hyresvärden. Hyresvärden som egentligen var en Samojedhund förbarmade sig över de sydländska gossarnas frusna själar och hyste in de båda i en välkänd sportlokal. Här kommer vi att trivas tänkte gossarna. De båda gossarna putsade och fejade i lokalen med stor hjälp ifrån Kaffekompisen och Finsnickar-Far. Då lokalen stod färdig var det den finaste och fräschaste sportlokal som landet skådat. Tack vare alla vänner som de båda gossarna skaffat sig på sina resor norrut kunde lokalen snabbt fyllas till bredden med de finaste och bästa varor som en skidåkare kan tänka sig. Vare sig man ville besöka fjället på sommaren eller på vintern hade gossarna tack vare sin enorma gemensamma kunskap rätt utrustning för sina kunder.

Då ryktet om gossarnas butik spreds över landet tyckte gossarna att de behövde samla sina kunskaper under ett gemensamt namn. De kunde ju inte heta Gossarna för alltid. Då de tillsammans en dag var på topptur insåg de att känslan av att ta en höjdmeter uppåt gav glädje eftersom de närmade sig toppen. Likaväl ingavs samma känsla av välbehag då gjorde av med en höjdmeter i en skidsväng nerför fjället. Samtidigt som dessa tankar snurrade i huvudet på gossarna dök skogstrollet, som var ute på en av sina vanliga träningsrundor, upp och skrämde gossarna med sitt välkända vrål: ”JAG ÄLSKAR HÖJDMETER!”. Då förstod gossarna att det samlade namnet på all deras kunskap skulle vara höjdmeter. På detta vis tillkom så butiken Höjdmeter och denna saga är bara på sin början. Fortsättning följer…

 

Vill ni veta mer om oss eller vad vi säljer så tveka inte att höra av er! Välkomna!

 

 

Produkten finns nu bland dina favoriter
Produkten är tillagd för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sida. Det är bra va! Vill du inte det så avvaktivera cookies i din webbläsare