Bootcenter - Pjäxverkstad

Full tillpassning ingår alltid vid köp av pjäxor hos oss. 

Köp dina pjäxor i en lokal skidbutik istället för att beställa dom på nätet. Du kommer spara både tid och pengar och du får en mycket bättre skidupplevelse om du får hjälp med att anpassa pjäxorna efter din fot. Alla fötter är olika och i många fall så måste pjäxan anpassas för att ge en optimal komfort. Vi har därför i år valt att sluta sälja pjäxor på vår hemsida. Vi tycker alla som åker förtjänar bättre passform och mer hjälp att hitta rätt modell på pjäxan. Så gör dig själv en tjänst och gå in till en bra skidbutik och köp pjäxorna där.  

Vad ger bootfitting eller en formgjuten sula?

Vi har en grundfilosofi och det är att ge dig den bästa möjliga upplevelsen i backen eller toppturen. Att ha ont, frysa eller få kramp i fötterna är inget en skidåkare ska behöva stå ut med. Vi kan hjälpa till att lösa många av problemen med pjäxor och se till att dina nya eller gamla pjäxor passar dig bättre. Pjäxor är gjorda för att passa alla men det gör dom givetvis inte. Alla som åker skidor får en bättre komfort med ett par formgjutna sulor. I alla pjäxmärken och modeller idag finns det ingen som ger bra stöd under foten. Detta måste avhjälpas med en formgjuten sula.

Vi börjar alltid med att kika på dina fötter och dina pjäxor som du antingen har eller funderar att köpa. Vi ger dig en rekommendation efter det och det varierar från fot till fot och pjäxa till pjäxa. ALLA FÖTTER ÄR UNIKA.

Ett vanligt problem är att många åker i fel storlek, fel modell eller utan stöd under foten i pjäxorna. Detta kan innebära att man har sämre prestanda, ont i fötterna, kramp eller att man fryser.

Hur är längden på pjäxan?

Går tårna emot kanten framtill när man står upprätt i dom? Gör dom inte det kan det vara ett tecken på att dom är för stora. När du hänger fram lite i dina pjäxor ska foten dras bakåt i pjäxan och trycket från framkanten släpps. Har du fortfarande mycket tryck mot tårna kan detta vara ett tecken på att dina pjäxor är för korta.

Klämmer pjäxan åt på sidorna?

Kanske för trång och behöver breddas. Att den är för smal kan ofta avhjälpas med en sula. En formgjuten sula ger stöd åt foten och minskar tryck från kanterna av pjäxan. Räcker inte en sula så trycker vi eller fräser pjäxorna så foten sitter fast men inte klämmer.

Blir du trött i foten?

Du kanske behöver mer stöd eller en annan vinkel på dina pjäxor. Vi ger dig råd och tips hur vi kan lösa detta.

När man köper pjäxor hos oss ingår alltid all bootfitting så det enda man köper till en formgjuten sula. Den kostar 1199kr och då ingår allt extra material och även justeringar i framtiden. Har du köpt dina pjäxor någon annanstans så kostar bootfitting i ett år 1499kr och då kan man komma hur ofta man vill och det kostar inget extra. Vill du boka en tid och komma för personlig rådgivning då tex utanför öppettider, maila oss på info@hojdmeter.se så bokar vi en tid till dig.

Lemmelkaffe ingår alltid vid bootfitting :)

 

Det vi kan göra idag är att formgjuta sulor, fräsa skal, trycka/lästa skal på pjäxor, forma och baka innerskor, formspruta innerskor och ge dig en grym rekommendation. 

Prislista för bootfitting och verkstad

Bygga på innerskon från 100:- 

Vi bygger hälgrepp, ökar plöstryck eller fyller ut hålrum som glappar. Priset sätts efter mängden material som går åt.

Formgjutna sulor 1199:- 

Den bästa investeringen du kan göra för komforten och prestandan i dina pjäxor. Vi anpassar sulan efter din fot och jobbar och stabiliserar den till den är som den ska. Köper du till värmeelement installerar vi självklart dessa.

Tryckning/fräsning av pjäxskal 300:-/punkt 

Fotknölar som gör ont eller för trångt vid tålederna? Vi fixar det utrymmet som fötterna kräver. Prata med oss för en analys av skal och fötter.

Värmning av innerskor 800:-/paret 

Vi värmer dina pjäxans innerskor med tåhättor eller paddning för att ge utrymme där det behövs. Ingår alltid gratis vid köp av pjäxor på Höjdmeter.se.

Montera bindning 1200:- 

Ingår alltid vid köp av skidor och bindningar hos oss. Gäller det någon mer udda bindning så prata med oss först.

Ommontera bindning 1200:- 

Vi monterar av din gamla, pluggar hålen och monterar dit den nya bindningen.

Skära stighudar 250:-/paret

Korta stavar 150:-/paret

Produkten finns nu bland dina favoriter
Produkten är tillagd för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sida. Det är bra va! Vill du inte det så avvaktivera cookies i din webbläsare